SOITA 050 569 3859

Vastuullisuus

Vuoden 2024 aikana aiomme siirtyä kokonaisuudessaan CO2-vapaaseen sähköenergiaan.

Vastuullisuus

Uusi Nurmijärven tehtaamme on suunniteltu energiatehokkuus edellä. Ilmanvaihtolaitteemme on varustettu lämmön talteenotolla ja lämmitykseksi olemme valinneet tehokkaan vesikiertoisen lämmityksen. Myös kylmän ilman ja paineilman tuottamisesta syntyvän lauhdelämmön otamme talteen.

Seuraamme tarkasti eri toimintojen energiankulutusta, minkä ansiosta pystymme jatkuvasti tehostamaan toimintaamme.

Toimintaamme ohjaa ISO 14001 -ympäristöjärjestelmä, joka on maailman tunnetuin ympäristöasioiden hallintajärjestelmä. Järjestelmän avulla parannetaan kokonaisvaltaisesti ja tavoitteellisesti ympäristöasioiden hallintaa ja edistetään kestävää kehitystä.

Pääasiallisena lämmitysmuotona käytämme kaukolämpöä, jolla lämmitämme kiinteistön sekä käyttöveden. Kaukolämpö tuotetaan suurelta osin paikallisilta sahoilta tulevilla sivuvirroilla ja kaukolämpölaitos sijaitsee samalla alueella tehtaamme kanssa. Kylmälaitoksemme toimii hiilidioksidilla, joka on ympäristölle ystävällisin kylmäaine.

Vuoden 2024 aikana aiomme siirtyä kokonaisuudessaan CO2-vapaaseen sähköenergiaan. Verkkosähkön lisäksi tuotamme sähköä aurinkopaneeleilla, jotka peittävät tehtaamme kattopinnan. Aurinkopaneeleilla pystymme tuottamaan noin kolmasosan vuotuisesta sähköenergian tarpeesta.

Välimerenherkut

Kysyttävää?


Toimitusjohtaja Petri Klemetti
+358 40 521 8132
petri.klemetti@valimerenherkut.fi

jätä yhteydenottopyyntö
Cart Overview